• studio_benaim_bistrot_firenze_piazza_signoria_vintage_contemporaneo_legno_ottone_01.jpg
    Title
    Description
    You can use HTML as you can see!
  • studio_benaim_bistrot_firenze_piazza_signoria_vintage_contemporaneo_legno_ottone_05.jpg
    Title
    Description
    You can use HTML as you can see!
  • studio_benaim_bistrot_firenze_piazza_signoria_vintage_contemporaneo_legno_ottone_09.jpg
    Title
    Description
    You can use HTML as you can see!
  • studio_benaim_bistrot_firenze_piazza_signoria_vintage_contemporaneo_legno_ottone_10.jpg
    Title
    Description
    You can use HTML as you can see!
  • studio_benaim_bistrot_firenze_piazza_signoria_vintage_contemporaneo_legno_ottone_11.jpg
    Title
    Description
    You can use HTML as you can see!
  • studio_benaim_bistrot_firenze_piazza_signoria_vintage_contemporaneo_legno_ottone_14.jpg
    Title
    Description
    You can use HTML as you can see!
  • studio_benaim_bistrot_firenze_piazza_signoria_vintage_contemporaneo_legno_ottone_15.jpg
    Title
    Description
    You can use HTML as you can see!
  • studio_benaim_bistrot_firenze_piazza_signoria_vintage_contemporaneo_legno_ottone_15a.jpg
    Title
    Description
    You can use HTML as you can see!
  • studio_benaim_bistrot_firenze_piazza_signoria_vintage_contemporaneo_legno_ottone_16.jpg
    Title
    Description
    You can use HTML as you can see!
  • studio_benaim_bistrot_firenze_piazza_signoria_vintage_contemporaneo_legno_ottone_17.jpg
    Title
    Description
    You can use HTML as you can see!

Fëdor, Bistrot, Florence, 2017

  • project team:
    André Benaim, Federico Biasci, Stefano Combet
  • strip_color1:
    #4a3b28
  • strip_color2:
    #b89984
  • strip_color3:
    #5f0600
  • Titolo esteso:
    Fedor, Bistrot, Firenze, 2017, 100 mq

The Fëdor venue offers an elegant, linear and intimate space, overlooking Piazza della Signoria, the heart of the city of Florence. The interiors are played on a contemporary and at the same time classic tone, with some retro accents tied to the details of the furniture that evoke 1950s "flavors". The color palette is warm and deep, centered on a dark chocolate brown, lit by the flashes of polished brass, a material that characterizes all the furnishings. The front of the counter is made up of backlit glass plates, printed according to the writings and drawings of a manuscript by Fëdor Dostoevskij, from which the bistro takes its name. The lighting is enveloping and discreet, aimed at enhancing the products creating a magical and relaxing atmosphere.