Tuesday, 17 November 2020 20:22

Giunti Bookshop, Prato, 2019

Six new lighting elements light up with orange-Giunti the main hall of the library. The lamps have a diameter of 120cm and a height of 2 meters, they dominate the double volume space, resizing the height otherwise disproportionate and alienating. These huge and brightly-colored elements playfully become the main mascots of the place, giving the space its original 60s atmosphere. The walls are painted in order to bring back to life the ancient frames of the former movie theatre and the original pilasters are marked by new vertical lights made with glass tubes and LED strips. Upstairs, a partition wall follows the curve of the existing balustrade, separating it from the meeting room.

Friday, 18 September 2020 13:22

Fuori Porta, Firenze, 2020

There is no translation available.

Situata in uno dei più caratteristici vicoli del quartiere di San Niccolò, l'Enoteca Fuori Porta è stata rinnovata completamente. L'intervento ha previsto il restyling degli interni, la riorganizzazione della zona di somministrazione e preparazione, e l'ampliamento dei servizi igienici. Pur mantenendo la sua originale atmosfera di convivialità, il locale si presenta oggi con una nuova scintilla di freschezza e vitalità. Le spalliere delle sedute corrono lungo le pareti investendo gli ambienti di un avvolgente e caloroso color arancio. Il bancone, realizzato con legno di recupero e ottone spazzolato, diviene l'elemento centrale dello spazio di accoglienza interno e, visibile dall'esterno, cattura l'attenzione dei passanti più curiosi.

Friday, 30 November 2018 17:26

Albergo Posta Marcucci (Si), in progress

We are inside a historic hotel in the sector of thermal baths in Tuscany.

The renovation work involved the redevelopment of all the 37 bedrooms and bathrooms on the tree floors and ground floor of the hotel.

The concept focuses on the creation of "home effect" spaces, personalized and diversified room by room, down to the smallest details.

This creates a family of rooms, which share the same aesthetic-perceptive principles, but which decline them from time to time in a singular and exclusive way. Each combination of colors, fabrics, patterns, furniture and furnishings becomes in fact unrepeatable.

Friday, 30 November 2018 17:09

Hotel La perla (Bz), in progress

Consultancy for the optimization and restyling of bathrooms, of common areas , and full project of the new restaurant la stua de michil connected with the project of new kitchens.

Wednesday, 29 November 2017 16:24

Mansion, Florence, 1999

An ancient ruin in the Florentine countryside has been rebuilt according to the traditional model of the Tuscan farmhouse. We restored it back to life, faithful to its roots, but open to new cultural influences. The reconstruction, aimed at maintaining the rural character of the building, has seen the use of local, traditional materials: solid plastered and lime-painted brick walls, terracotta floors, pitched roof with wooden structure, and recovered tiles for the roof. While the architecture follows the original canons of the Tuscan farmhouse, the interiors welcome furnishings from all over the world, in an unusual and fun mix.

Wednesday, 29 November 2017 14:32

Villa, San Casciano, 1994

There is no translation available.

testo in allestimento_text under construction

Tuesday, 14 November 2017 17:11

Clinica San Paolo, 2017

There is no translation available.

Ha collaborato al progetto l'architetto Danilo Gentili.

 

testo in allestimento_text under construction

Friday, 10 November 2017 15:39

Abitazione, Firenze, 2003

There is no translation available.

testo in allestimento_text under construction

Monday, 09 October 2017 15:25

Villa, Chianti, 2017

A large and regular house with a turret overlooking a pristine valley, apparently the house needed to redo the bathrooms and some internal changes.

We found ourselves having to dig, underpin, and reinvent the internal distribution.

To create an outside with swimming pool and to recover the adjacent barn to transform it into a welcoming guest house.

Friday, 06 October 2017 10:13

Villa, Chianti, 2019

We worked on a beautiful house, which over the years has lost the flavor of the stratifications, with the use of anonymous materials and some modifications that had  trivialized it. With the new ownership, a process of analysis of the structure and attention to their needs has begun. The property has regained personality and flavor, the beautiful internal courtyard appears today as a rediscovered place. The swimming pool built in the place of a large curvilinear characteristic of the 60s, has become a great viewpoint on the untouched valley.

Page 1 of 6