Friday, 23 June 2017 16:21

Villa, Forte dei Marmi, 2008

A two- storey building, with an extremely fresh and nautical look, was created from a large space with a balcony. The wood and the stained glass of the furniture rest on a sand-like concrete floor. The furnishings, designed together with the house, follow and enhance the shapes, like a tailored suit.

Wednesday, 13 January 2016 11:56

Villa, Lugano, 2013

A villa of the famous architect from Ticino, Rino Tami, built in 1980, was extended (300 sq m) and modernised, in line with the spirit of the original building. The house is on an average-size lot, on a hill overlooking the lake, surrounded by other projects designed by the architect Rino Tami. The main objective was to create a relationship between the panoramic garden and the living area, which was simply a terrace overlooking a sloping lawn. Today, just three steps from the terrace,  we can reach the large and flat lawn which acts as a covering for the new underground garage. A single-storey building in appearance but actually a two-storey house, the villa had small openings on the lower ground floor and at the back, and a living area with large windows but dark in the middle. The lighting was improved by two round skylights, which we kept and completed with others placed above the kitchen and the work areas. With due regard for the relationship between solids and voids, we however created a strong link with the exterior, with more livability in the front, in the area surrounding the pool and at the back of the house, all those spaces that were formerly only allowed to be enjoyed visually. There is a new staircase connecting the pool, directly to the déhor of the living area and to the bedrooms on the ground-floor, through the new balcony overlooking that area. The project also entailed custom-made furniture, which often becomes part of the structure of the house itself.

Wednesday, 13 January 2016 11:51

Villa, Florence, 2011

A farmhouse, ruined by a bad renovation in the 1960s. Has been enlarged and transformed in search of its lost personality. Inside, a great renovation and lighting work changed the image of the house, with the addition of bespoke furniture. Outside, the threshing floor has been recreated and a swimming pool has been added. Elsewhere the resin covers the terracotta, while white internal windows articulate the rooms of the living area.